Álvaro Bautista heer en meester tijdens World Superbike-openingsronde Phillip Island

Alvaro Bautista heeft de eerste en tweede wedstrijd van het World Superbike-kampioenschap gewonnen op het Australische Phillip Island. In de Superpole Race was de Spanjaard ook de snelste.

Heer en Meester

Álvaro Bautista was heer en meester tijdens de World Superbike-wedstrijden op Phillip Island. Zijn stalgenoot Chaz Davies kwam in de eerste wedstrijd niet verder dan de tiende plek. In de tweede wedstrijd finishte de fabrieks Ducati-rijder als zevende.

Niet alleen was dit zijn allereerste hattrick voor zijn nieuwe werkgever Aruba.it Racing-Ducati-team, ook reed Bautista driemaal naar het goud op de gloednieuwe Ducati Panigale V4 R.

Hattrick

Debutant Bautista over zijn optreden op Phillip Island: ’Het was een perfect weekend en mijn Superbike-debuut kon niet beter! Als mensen eerder tegen me hadden gezegd dat ik drie races had gewonnen, had ik ze niet geloofd.’

‘We hebben tijdens de tests hard gewerkt om met een fantastische motor aan de wedstrijd te beginnen. In de Superpole-race van vanochtend had ik veel plezier in de strijd met Rea. Ik wist dat hij erg sterk was en dat hij altijd pushte. Het tempo was ongelooflijk en ik moest me goed concentreren. Uiteindelijk was ik de betere dan hem (Rea, red.).

In race 2 waren de circuitomstandigheden moeilijker dan in de ochtend. Het was belangrijk om de banden te sparen vanwege de hogere baantemperatuur. Ik heb in de eerste ronden hard gestreden om aan het einde de wedstrijd te kunnen controleren.Ik ben zo blij met de resultaten, vandaag is een dag die ik nooit zal vergeten!, aldus een zeer blije Bautista.

Davies teleurgesteld

Zijn teamgenoot Chaz Davies was minder tevreden over zijn eerste wedstrijden: ’We wisten wat vooruitgang te boeken in race 2 en ik voelde me een beetje beter met de V4 R, wat het belangrijkste is. Na het resultaat van gisteren hadden we niets te verliezen, dus de jongens in het team hebben een aantal grote veranderingen doorgevoerd waardoor ik mijn racesnelheid iets kon verbeteren.

Ik ben nog steeds een beetje teleurgesteld omdat we dit resultaat niet verwachtten. Maar we hebben veel bruikbare gegevens verzameld om te begrijpen wat ik nodig heb voor de volgende race. Mijn felicitaties aan Álvaro, omdat hij het hele weekend echt indrukwekkend was.’

De volledig uitslag van de wedstrijden andere interessante statistieken vind je via deze link.