Het lijkt alsof niemand opgewassen is tegen Ducati-rijder Alvaro Bautista. Op Motorland Aragon behaalde hij zijn negende overwinning in zijn WorldSBK-debuutseizoen.

Gehakt van concurrentie

Negen wedstrijden, negen overwinningen. Ducati-rijder Alvaro Bautista maakte voor zijn thuispubliek op het Motorland Aragon gehakt van de concurrentie. Met een ruime voorsprong van enkele seconden op zijn rivalen in beide wedstrijden kwam de Bautista als eerste over de finish. De overwinning in Race 2 op de zondag was de 350e voor Ducati in World Superbike sinds de start van het kampioenschap in 1988. Teamgenoot Chaz Davies reed in Race 1 en Race 2 naar P3, in de Superpole Race op de zondag moest Davies genoegen nemen met P4.

Controle kampioenschap

Met negen overwinningen op zijn naam behoudt Bautista stevig de controle in het kampioenschap met 186 punten, 39 meer dan Rea, terwijl Davies op de zevende plaats staat op 56 punten.

Commentaar van Alvaro Bautista over zijn weekend

‘Het was een buitengewoon weekend voor mij. Het winnen van alle drie de wedstrijden voor mijn thuispubliek, familie en vrienden was fantastisch. In elke wedstrijd kon ik mijn eigen strategie gebruiken. Dat is een snelle start maken en mijn eigen ritme vasthouden. De weersomstandigheden waren in de races verschillend. Met name tijdens de Superpole Race, die was erg koud.’ Gelukkig werd het in Race 2 warmer voor Bautista, ondanks de wind: ‘Ik kon gefocussed blijven en continue hard gaan. Ik ben erg blij met de negen overwinningen uit negen wedstrijden’, aldus Bautista.

Chaz Davies teleurgesteld

Teamgenoot Chaz Davies is minder tevreden: ‘Ik was het weekend sterk, desondanks ben ik teleurgesteld over het verlies van de tweede plaats in Race 2. Aan het begin van de laatste ronde ging ik te wijd. Rea (Kawasaki, red.) zag zijn kans en reed naar tweede plek. Ik had geen kans meer om deze plaats terug te pakken. Ik ben tevreden met P3 van gisteren. Het was niet makkelijk door de wind maar we hebben vooruitgang geboekt. Ik hoop dit verder in Assen uit te kunnen bouwen.

World Superbikes Assen

De volgende World Superbike-ronde vindt over een paar dagen plaats op het TT-circuit van Assen, van 12 tot 14 april.