Circuitschool.nl verzorgt op vrijdag 25 september 2020 een circuitrijvaardigheidscursus op het TT Circuit Assen. Een leuke en leerzame dag voor de beginnende en sportieve (circuit) rijder.

Cursus XTRA

Deze Cursus XTRA staat open voor de beginnende, sportieve rijder en degene die kennis wil maken met het rijden op het circuit. Ook is de vrije rijder die zijn circuitprestaties wil verbeteren van harte welkom.

In kleine groepen van maximaal 5 a 6 rijders rijd je zes sessies van circa 20 minuten. De dag wordt afgewisseld met theorie (rijlijnen, zithouding, aanremmen bochten) en natuurlijk de praktijk, het rijden op de baan.

Bij de Cursus XTRA gaat om jouw circuitrijvaardigheid. Onder begeleiding van een instructeur wordt er gekeken naar de belangrijke aspecten van het rijden op het circuit: zitpositie, kijktechniek en op een veilige manier je rondjes rijden. De cursus is ook een goede instap voor de snelle ‘openbare weg rijder’ die de intentie heeft om zo hard en goed mogelijk te leren rijden/racen.  

Bij aanvang van de cursus word je op basis van je rondetijden ingedeeld in een van de vier groepen. Afhankelijk van je progressie en snelheid kan je doorstromen naar een snellere groep. Andersom is ook mogelijk; terugzetten naar een beter passende groep die op een lagere snelheid rondrijdt. 

Groepsindeling op basis van je rondetijden

Heb je nog nooit op het TT Circuit Assen gereden of heb je geen enkele circuitervaring? Onderstaande indicatieve rondetijden helpen je bij het maken van jouw keuze.

Expert: Rondetijd onder de 2’00 minuten
Snel: Rondetijd 2’00 – 2’15 minuten
Minder snel: Rondetijd 2’10 – 2’25 minuten
Beginner: Rondetijd boven de 2’25 minuten of geen
enkele circuitervaring

Tijdschema

Het tijdschema van de fantastische circuitdag vind je hier.

Wat is XTRA nog meer

Ben je een gevorderde, snelle rijder of expert die vrij rijdt en de rem- en kijktechniek wil aanscherpen? Hiervoor heeft Circuitschool.nl een aangepast programma. Er is de mogelijkheid voor privé instructie waarbij je rijgedrag wordt gefilmd, geanalyseerd en besproken.

Schrijf je nu in!

De leerzame én leuke XTRA-circuitrijvaardigheidscursus
(25 september 2020) bedraagt slechts € 199,00. Schrijf je nu in op de website van onze partner Circuitschool.nl.