Hoeveel (blinde)bochten heeft het circuit, is er een benzinestation aanwezig, welke faciliteiten zijn er op de paddock en wat is het adres? In de rubriek Circuits in de Spotlight zetten we kort een aantal handige ‘track facts’ van circuits voor je op een rij.

Track facts
Lengte                : 2.280 meter
Breedte               : 12-14 meter
Rechte stuk        : 609 meter
Aantal bochten  : 10 (waarvan 2 met negatieve verkanting)
Linkerbochten   : 7
Rechterbochten : 3
Corkscrew           : 1 (hoogteverschil 4,5 meter)

Plattegrond        : Een plattegrond van de baan vind je hier
Decibels              : Maximaal 94dB statisch en 101 dynamisch

Faciliteiten paddock
Toegang              : De dag voor het evenement kun je vanaf 20:00 uur terecht op de paddock. Hierzijn ook sanitair- en stroomvoorzieningen.                                   Om uiterlijk 19.00 uur wordt de paddock afgesloten.
Bandenservice  : Tijdens een circuitdag is er banden- en technische service aanwezig
Elektra                : In België worden de stopcontacten van type E gebruikt. Voor het ‘Frans-Belgische’stopcontact E moet je opletten dat de                                         stekkers van jouw geaarde apparaten (type F)een ‘pingat’ hebben. Meestal is dat het geval.
Pitboxen             : Nee (wel in aanbouw)
Douches              : Ja
Toiletten             : Ja
Tankstation        : Ja, op 200 meter van het circuit
Restaurant          : Brasserie in de paddock voor kleine snacks. Vanaf 08.00 tot 18.00 uur geopend,alleen contante betaling.

 

Rondje Mettet
Een corkcrew in België? Jazeker, kijk en geniet!

Locatie
Adres                   : Rue Saint-Donat 6, B-5640 Mettet
Aanrijroute         : Vanuit Brussel de E411 richting Namen, E42, N98 richting Mettet en tot slot de afslag N932 naar het circuit
Route                   : Plan je route met Google Maps
Website               : http://www.circuit-mettet.be/

 

Wil je zelf ook rijden op het TT Circuit Assen? Een passende circuitdag vind je natuurlijk op Racetrack Riding. Zoek je circuitdag, boek en race!

 

Over de auteur

Oprichter en bedenker van Racetrack Riding. Sinds zijn jeugd besmet met het motor(race)sport virus. Bezocht zijn eerste Grand Prix in 1987. De lay-out van het TT Circuit Assen kan hij inmiddels dromen. Sinds enkele jaren werkzaam voor diverse websites in de motor(sport)branche. Hierin combineert hij zijn motorpassie met het testen van de nieuwste motoren en het schrijven van artikelen. Zijn persoonlijke kracht kenmerkt zich door zijn brede kennis van de (inter)nationale motorsport en zijn toegankelijke manier van schrijven. Vanaf april tot november is hij met zijn motor te vinden op Nederlandse en buitenlandse circuits.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.