Ducati Aruba.it Racing presenteert 2019 World Superbike-team

Ducati heeft het World Superbike-team voor seizoen 2019 gepresenteerd. Naast de twee coureurs werd ook de gloednieuwe Panigale V4 R Superbike officieel aan het publiek getoond.

Na zes seizoenen geracet (2013-2018) te hebben met een V2-motor start Ducati vandaag officieel een nieuwe generatie racemotoren. ‘Vandaag is het begin van een nieuw avontuur. Met de Panigale R wonnen we 28 races en behaalden 107 podia. Maar nu gaan we verder met een nieuwe fiets met een motor die ons al veel succes heeft gebracht in MotoGP, aldus Ducati Holding baas Domenicali.

Op het podium werden ook Ducati Corse General Manager Gigi Dall’Igna en Ducati Corse Sporting Director Paolo Ciabatti verwelkomd. Beide spraken hun ambitie uit over het nieuwe WorldSBK- seizoen: ‘We geloven dat we een van de sterkste line-ups hebben in WorldSBK. Chaz heeft zijn potentieel al bewezen, terwijl Alvaro in MotoGP voor Ducati reed. Ik hoop dat we eindelijk de titel terug kunnen brengen naar Ducati die al te veel jaren ontbreekt.

Niet vergelijkbaar met MotoGP

Coureur Chaz Davies die sinds 2014 deel uitmaakt van Ducati Aruba.it Racing steekt zijn verwachting over de Panigale V4 R niet onder stoelen of banken: ‘Het is moeilijk om de nieuwe fiets te vergelijken met de oude, omdat deze specifiek is ontworpen voor het circuit. De motor is heel gemakkelijk om mee te rijden. Ik kon het gevoel heel snel vinden. Ik ben zeer positief en ik kan niet wachten om ermee te racen.’

Ook Ducati-rijder Alvaro Bautista, afkomstig uit de MotoGP-paddock, gaf commentaar op zijn eerste optreden met de WorldSBK-machine: ‘Na zoveel jaren in MotoGP heb ik nu een nieuwe uitdaging voor me en ik ben erg gemotiveerd. Ducati is als familie voor mij. Ze vertrouwen me, en ik ben zo blij om hier te zijn. Ik hoop hier veel plezier te krijgen, en ik zal proberen mijn best te doen. Ik was echt verrast na het rijden op de WorldSBK-machine. Het is heel anders om ermee te rijden vergeleken met de MotoGP, maar de rondetijden zijn vergelijkbaar. Je kunt ook heel snel zijn met de Superbike. Nu zullen we zien wat dit jaar gaat gebeuren.’

Meer informatie over het Ducati Aruba.it Racing-team en de Panigale V4 R vind je via deze link.

Bron: Ducati

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.