Marc Marquez heeft de 88ste editie van de TT Assen op zijn naam geschreven. Na een ongekend spannende strijd met in vrijwel elke ronde een nieuwe leider wist de Spanjaard als eerste te finishen.

Vergelijkbaar met de Moto3. Zo werd de MotoGP met de vele positiewisselingen  na afloop van de race op zondag omschreven. Na een spannende wedstrijd in een volgepakt TT Circuit Assen waarin Marquez startte vanaf pole-position, vond de ontknoping pas in de allerlaatste ronde plaats.

In de laatste ronden leek het er even op dat Andrea Dovizioso (Ducati Team) en Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) samen gingen strijden voor het goud en zilver, met Vinales (Movistar Yamaha MotoGP), Marquez (Repsol Honda Team) en Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) in de achtervolging. Door de uitremactie van Dovizioso aan het einde van het rechte eind, begin Haarbocht, gingen beide coureurs te wijd.

Marquez zag zijn kans schoon en nam de leiding over die hij vervolgens niet meer uit handen gaf. Suzuki-rijder Rins finishte als tweede gevolgd door Vinales die hiermee de laatste podiumplaats innam. De rivalen Dovizio en Rossi kwamen als vierde en vijfde over de streep.

GP-winnaar Marquez over zijn race: ‘Het was een gekke race, vol adrenaline . Dit gevoel is een van de redenen waarom we deze sport beoefenen! Gisteren verwachtte ik zoiets, maar niet zoals het vandaag ging. We waren een stel wilde rijders iedereen vocht tegen iedereen; Ik denk dat we allemaal op een gegeven moment contact hebben gemaakt met iemand anders. We moesten aanvallen en verdedigen, aanvallen en verdedigen. We hadden zoveel ‘momentjes’ en dreigden te crashen. Het was gek!’

‘Het was onmogelijk om de beste strategie te bepalen en onmogelijk om plannen te maken. Uiteindelijk besloot ik om gewoon te vechten en te zien wat we uiteindelijk konden doen. In de laatste drie ronden gaf ik het alles, ongeacht de banden, ongeacht het kampioenschap. Ik heb geprobeerd om de groep te verkleinen, want als je vecht voor de titel, wil je dit uitvechten met een klein aantal rijders. Maar dat was moeilijk. Pas op het moment dat ik meer dan anderhalve seconde voorsprong had dacht ik, oké, we hebben het, laten we deze ronde afmaken. Het was een belangrijke overwinning en 25 zeer belangrijke punten, maar we moeten blijven doorgaan, blijven pushen en hetzelfde niveau behouden’,  aldus Marquez.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.