MV Agusta en Forward Racing Team hebben per direct het contract met Romano Fenati verbroken. Aanleiding van het ontslag op staande voet is het wangedrag van de Moto2-rijder tijdens de wedstrijd op Misano.

Als je wilt weten hoe snel een carrière in de MotoGP afgelopen kan zijn dan kan de Italiaanse rijder Romano Fenati je er na deze week alles over vertellen. Na zijn actie tijdens de race op Misano, waarbij hij in de rem kneep van zijn tegenstander, stortte zijn race carrière als een kaartenhuis in elkaar.

Na achtereenvolgens een diskwalificatie in de wedstrijd, gevolgd door een schorsing voor twee wedstrijden, en een ontslag door zijn werkgever Marinelli Snipers Team, hebben nu ook het Forward Racing Team en MV Agusta per direct het contract voor 2019 beëindigd. Het contract is ‘verscheurd’ omdat hij niet zou passen bij de kernwaarden van de Italiaanse renstal.

Giovanni Castiglioni, CEO MV Agusta: ‘In al mijn jaren dat ik de sport volg heb ik nog nooit zo’n gevaarlijk gedrag gezien als dit. Een coureur die zo kan handelen kan nooit ons bedrijf en ons merk vertegenwoordigen. Daarom willen we niet dat hij de coureur is waarmee MV Agusta terugkeert in het wereldkampioenschap.’

Ook Giovanni Cuzari, Forward Racing teameigenaar is resoluut over het besluit: ’Na de schandelijke episode tussen Romano Fenati en Stefano Manzi is het voor het team onmogelijk om de geplande samenwerking met de coureur uit Ascoli voor het seizoen 2019 voort te zetten. Het gedrag van Fenati is onverenigbaar met de sportieve waarden van het Forward Racing Team en van MV Agusta. Om deze reden zijn we genoodzaakt om af te zien van ons project met Fenati, hoewel we daar bitter teleurgesteld over zijn. Onze sport is al uiterst gevaarlijk en elke handeling die de risico’s voor de coureurs verhoogt, is onaanvaardbaar. We kunnen dit soort gedrag van één van onze toekomstige coureurs dan ook niet accepteren.’

Inmiddels is bekend geworden dat Fenati na de gebeurtenissen en zijn ontslag volledig terugtrekt uit de motorsport. Daarnaast moet de coureur zich binnenkort ook melden bij de FIM, de overkoepelende sportorganisatie.

‘Naar aanleiding van de schandelijke en shockerende aard van Meneer Fenati’s daden, heeft de FIM tijd genomen om na te denken over het incident dat voor flink wat opschudding heeft gezorgd in de wereld van het motorracen. De FIM heeft de coureur nu opgeroepen zich te melden op het hoofdkantoor om het incident met te bespreken’, aldus de FIM.

Over de auteur

Oprichter en bedenker van Racetrack Riding. Sinds zijn jeugd besmet met het motor(race)sport virus. Bezocht zijn eerste Grand Prix in 1987. De lay-out van het TT Circuit Assen kan hij inmiddels dromen. Sinds enkele jaren werkzaam voor diverse websites in de motor(sport)branche. Hierin combineert hij zijn motorpassie met het testen van de nieuwste motoren en het schrijven van artikelen. Zijn persoonlijke kracht kenmerkt zich door zijn brede kennis van de (inter)nationale motorsport en zijn toegankelijke manier van schrijven. Vanaf april tot november is hij met zijn motor te vinden op Nederlandse en buitenlandse circuits.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.