MV Agusta keert na 42 jaar terug in Grand Prix-kampioenschap

Na een afwezigheid van maar liefst 42 jaar keert MV Agusta terug in de Grand Prix. Het Italiaanse merk heeft met Forward Racing Team een deal gesloten voor deelname in de Moto2 in 2019.

‘Een droom komt in vervulling’, aldus Giovanni Castiglioni, CEO van MV Agusta. Het gepresenteerde model is nog een Moto2-prototype. Achter de schermen werkt ‘MV’ aan de uiteindelijke motorfiets waarmee in 2019 in de Grand Prix wordt gereden. Triumph maakte vorig jaar bekend de plaats in te gaan nemen van Honda als motorenleverancier. Dit betekent dat Forward Racing en alle andere Moto2-teams gaan rijden met het 765cc driecilinder motorblok van het Britse Triumph.

Een paar jaar geleden begonnen we te denken om terug te keren in de Grand Prix. Met de veranderingen in het Moto2-reglement in het vooruitzicht, was 2019 het perfecte instapmoment voor ons. Met de ervaringen die MV Agusta de afgelopen zes jaar in de Supersport en de Superbike hebben opgedaan kunnen we nu laten zien wat we met deze know-how kunnen doen’, aldus Brian Gillen, project leider MV Agusta.

Wie er voor het Forward Racing Team gaat rijden is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Bron: MV Agusta

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.