Nieuwe kleuren, teamsamenstelling en sponsor voor Ducati MotoGP-seizoen 2019

Winnow Mission Ducati 2019

Alle ogen van de pers en de bezoekers via de livestream waren gericht op de onthulling van het MotoGP Ducati-team voor het komende kampioenschap. Voor 2019 heeft de fabrikant de Desmosedici-racemotor in een nieuwe, felle Ducati-rode kleurstelling gespoten. Op de kuipdelen is een groot logo van de nieuwe sponsor Winnow Mission te zien.

Winnow Mission is een onderdeel van sigarettenfabrikant Philllip Morris International (PMI). De samenwerking tussen Ducati en PMI is niet nieuw. Misschien herinner je het Marlboro-logo die later werd vervangen door een barcode. Nu keert PMI dus terug met het Winnow Mission-logo. Volgens sigarettenfabrikant PMI is Misson Winnow een anti-rook campagne.

Italiaanse bezetting

Naast een nieuwe sponsor is ook de teamsamenstelling gewijzigd. Danilo Petruccii heeft de plaats ingenomen van de vertrokken Jorge Lorenzo. Na twee moeizame jaren heeft Lorenzo de overstap gemaakt naar concurrent Repsol Honda. Met de komst van Petrucci bestaat het Winnow Mission Ducati weer uit een volledige Italiaanse bezetting.

Directe concurrentie verbeterd

Luigi Dall’Igna, General Manager van Ducati Corse tijdens de presentatie: ‘2018 was opnieuw een belangrijk seizoen voor ons in de MotoGP. Voor het vierde opeenvolgende jaar zijn we zowel technisch als sportief verbeterd en gegroeid. We waren zeer competitief, zelfs op circuits die  traditioneel moeilijker waren voor ons. We hebben meer overwinningen en podia behaald in vergelijking met 2017.’

‘Onze directe concurrenten zijn echter ook verbeterd. We moeten beter presteren en meer verbeteren dan wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Met Andrea (Dovizioso, red.) en Danilo (Petrucci, red.) zijn we ervan overtuigd dat we het juiste team hebben om de middelen voor de ontwikkeling van de motor te optimaliseren. Onze doelen moeten zoals altijd ambitieus zijn. We willen de MotoGP-titel terughalen naar Borgo Panigale’, aldus Dall’Inga.

MotoGP Qatar

De eerste wedstrijd van het seizoen wordt verreden op 10 maart 2019 op het circuit van Losail, Qatar. Een volledig overzicht van alle MotoGP-wedstrijden kun je via deze link vinden.

Voordat de wedstrijd begint rijden de coureurs nog een derde en laatste pre-season test. De test vindt plaats op 6 tot en met 8 februari 2019 op het circuit van Sepang, Maleisië.


Bron: Ducati

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.