Het Petronas Yamaha Racing Team is erin geslaagd om binnen zes maanden een idee om te zetten in een volledig inzetbaar MotoGP-team.

Geruchten Spaanse GP

Het idee om een volledig nieuw MotoGP-team op te zetten ontstond tijdens de 2018 Spaanse Grand Prix. Er waren geruchten dat er voor dit seizoen twee plaatsen beschikbaar kwamen op de startgrid.

‘Ik heb geen seconde geaarzeld en heb direct Dorna benaderd om de mogelijkheid voor een nieuw MotoGP-team te bespreken. Vanaf dat moment heb ik contact gelegd met Petronas en het Sepang International Circuit om mijn ambitieuze plan uit te werken. Beide toonden onmiddellijk grote interesse om de MotoGP-droom te realiseren’, aldus Razlan Razali, de grote baas achter het Yamaha Petronas Sepang Racing Team.

Werving Wilco Zeelenberg

Teamdirecteur Johan Stigefelt ging ondertussen op pad om het eerste, en voor hem belangrijkste, puzzelstukje te plaatsen: de werving van Wilco Zeelenberg. De nieuwe teammanager van Petronas Yamaha SRT kan zich zijn opwinding nog herinneren toen hij voor het eerst over het project hoorde:

‘Ik voel me opgewonden om aan deze nieuwe rol te beginnen. Ik denk dat hoe langer iedereen bij elkaar is, hoe beter we zullen presteren. We willen het beste satellietteam op de grid worden en een gewild team voor elke veelbelovende jonge rijder die op zoek is naar de eerste stap in de MotoGP.’

Hulp Yamaha

Met het aftellen naar de eerste Valencia-test, gingen Stigefelt en Zeelenberg aan de slag aan de sportieve kant. De hulp van Yamaha in de beginfase van het team was fundamenteel. Zonder de engineers, technici en het materiaal van Yamaha had het team de test in Valencia of zelfs de tweede test in Jerez niet kunnen doen.

Een andere sleutelfactor in het begin was het vormen van een groep met daarin de juiste mensen. Volgens Stigefelt draait het om de juiste mensen in het team: ‘Je kunt het grootste budget en beste materiaal hebben, maar alleen dat is niet voldoende.’


We willen het beste satellietteam op de grid worden

Een van de belangrijkste uitdagingen aan de sportieve kant was natuurlijk om de handtekeningen van twee topcoureurs voor het nieuwe project te bemachtigen. Het team koos ervoor om de ervaring en het talent van Franco Morbidelli te combineren met de jeugd en het potentieel van Fabio Quartararo.

Meer informatie en foto’s van het Yamaha Petronas Sepang Racing Team kun je vinden op de website van het team.

Bron: SICRacingteam.com

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.