Fabrieks Ducati-rijder Danilo Petrucci zette zondag de MotoGP-wedstrijd Mugello op zijn naam. De Italiaan pakte nipt de zege voor concurrent Marc Marquez die genoegen moest nemen met P2. Teamgenoot Dovizioso kwam als derde over de streep. De overwinning op thuiscircuit Mugello was voor Petrucci zijn eerste overwinning in de Koningsklasse.

Een uitzinnig van vreugde Petrucci over zijn allereerste MotoGP-overwinning op Mugello:

‘Ik wilde deze wedstrijd echt winnen. Toen ik realiseerde dat het tempo aan de kop niet al te fel was en ik mijn ritme in de leidende groep kon vasthouden, zei ik tegen mijzelf dat het dit het juiste moment was om ervoor te gaan.’

Danilo Petrucci: ‘Ik probeerde de race onder controle te houden door aan de leiding te blijven om op die manier niet het risico te lopen om te veel posities in de strijd te verliezen. Ik dicteerde het tempo in de groep om energie en banden te sparen voor de laatste ronde. Ik maakte mij een beetje zorgen over de slipstream toen we de laatste ronde in reden, het lukte mij om heel laat te remmen om zo een kleine voorsprong te creëren tussen Dovizioso en Marquez. Daarna pushte ik zo hard als ik kon om als eerste te finishen.’

Petrucci geeft aan dat hij een groot deel van zijn overwinning aan teamgenoot Dovizioso te danken heeft: ‘Dankzij Andrea, die me deze winter onder zijn vleugels nam en zoveel waardevolle tips gaf. Nu zullen we samen blijven vechten voor het kampioenschap.’

Reactie Danilo Petrucci op zijn allereerste overwinning in de MotoGP