In verband met problemen van het benzinesysteem is er in de USA een recall voor de volledige reeks Panigale V4-modellen.

Het eerste probleem van de basisversie Ducati Panigale V4, de V4S en de speciale versies is de ‘breathing system valve’, waarvan de O-ring bij de productie mogelijk is beschadigd. Door de beschadigde O-ring kan er benzine gaan lekken op je peperdure Italiaanse Superbike.

De tweede kinderziekte betreft de tankdop van de Panigale V4-modellen. De dop laat onvoldoende lucht door en zorgt daardoor mogelijk voor ongewenste druk in de benzinetank. Door een combinatie van een volle tank, hoge bedrijfstemperaturen en de toegenomen druk, kan er benzine uit de tank spuiten met alle gevolgen van dien.

In de USA worden de Panigale V4-bezitters benaderd voor de recall, naar alle waarschijnlijkheid volgt er ook een terugroepactie in Europa.

Bron: Asphalt & Rubber

 

 

Over de auteur

Oprichter en bedenker van Racetrack Riding. Sinds zijn jeugd besmet met het motor(race)sport virus. Bezocht zijn eerste Grand Prix in 1987. De lay-out van het TT Circuit Assen kan hij inmiddels dromen. Sinds enkele jaren werkzaam voor diverse websites in de motor(sport)branche. Hierin combineert hij zijn motorpassie met het testen van de nieuwste motoren en het schrijven van artikelen. Zijn persoonlijke kracht kenmerkt zich door zijn brede kennis van de (inter)nationale motorsport en zijn toegankelijke manier van schrijven. Vanaf april tot november is hij met zijn motor te vinden op Nederlandse en buitenlandse circuits.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.