De rijders en teams voor het komende MotoGP-seizoen zijn nagenoeg bekend. Na de overstap van Lorenzo naar Repsol Honda heeft ook Aprilia de komst van Iannone officieel bevestigd.

Het was een bewogen week binnen de MotoGP-klasse. Na 18 jaar in dienst voor het Repsol Honda te hebben gereden, beëindigen Dani Pedrosa en de Japanse fabrikant aan het einde van dit seizoen de samenwerking. In een korte verklaring door Yoshishige Nomura (HRC President) wordt de rijder bedankt voor de samenwerking en zijn diensten. Waar en of Pedrosa na dit seizoen gaat rijden is onbekend. Een zitje bij het nieuw op te richten Yamaha Petronas satellietteam wordt genoemd, een vroegtijdig pensioen wordt ook niet uitgesloten.

Lang wordt er niet getreurd om het vertrek van de Spanjaard. Zijn plaats binnen de Repsol Honda-pitbox wordt opgevuld door niemand minder dan vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo. Lorenzo heeft getekend voor seizoen 2019 en 2020 voor de Japanse renstal.

Ducati Team
Jorge Lorenzo out, Danilo Petrucci in. Het Ducati Team bevestigde woensdag officieel de komst van de 27-jarige Italiaan die de overstap maakt van Alma Pramac Racing naar het fabrieks-Ducati team. Petrucci heeft een overeenkomst van een jaar getekend.

Danilo Petrucci: ‘dat ik volgend jaar mag rijden in het fabrieksteam is een droom die uitkomt. Het is een grote eer voor mij om een officiele rijder te worden, vooral voor iemand zoals ik die bij Ducati is begonnen als testrijder. Allereerst wil ik Paolo Campinoti en Francesco Guidotti bedanken, die me vier jaar geleden de kans gaven om op een Ducati voor het Pramac Racing Team te racen. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.’

Aprilia
Voorafgaand aan de wedstrijd op het Italiaanse Mugello bevestigde Suzuki het vertrek van Andrea Iannone. De voormalige Ducati fabrieksrijders in 2015 en 2016 maakte vandaag zijn overstap naar het Italiaanse Aprilia officieel. Iannone tekende voor twee jaar en wordt teamgenoot van Aleix Espargaro tot en met 2020. De komst van Iannone betekent dat Scott  Redding op zoek moet naar een andere werkgever. Redding reed slechts een seizoen voor Aprilia.

 

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.