Valentino Rossi behaalde zondag tijdens de GP van Catalunya voor een derde opeenvolgende keer de derde plaats. Met opnieuw een podium behaalde Rossi belangrijke punten voor het wereldkampioenschap en stijgt daardoor naar de tweede positie.

Na de wedstrijd in Barcelona die gewonnen werd door Ducati Team-rijder Jorge Lorenzo, gaf Rossi aan dit resultaat niet te hebben verwacht. Na een matige kwalificatie moest de Italiaan starten vanaf P7.

‘Na de trainingen en kwalificatie van gisteren, zag ik dat de concurrentie sneller was. Ik zat dichtbij de tweede groep. Vanochtend in de warm-up heeft het team de set-up van de motor verbeterd, daardoor kon ik beter insturen en sneller rondgaan’, volgens de veelvoudige MotoGP-kampioen.

De achterstand op zijn voorgangers was niet groot maar toch hij geen aansluiting krijgen. Rossi: ‘Door de fout van Dovizioso stond ik op het podium. Ik ben blij met het resultaat omdat ik vorig jaar veel problemen op deze baan had. Deze race kon ik de snelheid tot in de laatste ronde volhouden. Het zijn belangrijke punten voor het kampioenschap, ik heb een kleine voorsprong weten te behouden.’

De wedstrijd werd gewonnen door Jorge Lorenzo (Ducati Team) gevolgd door de huidige leider in het wereldkampioenschap Marc Marquez (Repsol Honda Team).

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.