Bij Tech 3 zijn ze in hun nopjes met de komst van Bo Bendsneyder naar hun Moto2-team. De 18-jarige Nederlander, sinds vorig seizoen uitkomend in de Moto3, tekende zondag een contract voor 2018.

“Ik spreek namens het gehele team als ik zeg dat ik zeer trots ben zijn op het feit dat we Bo hebben vastgelegd”, laat teammanager Hervé Poncharal weten. “We zijn hem al een aantal jaar aan het volgen, want hij is een groot talent met een geweldige toekomst. Ik ben dus meer dan verheugd en blij met zijn vertrouwen in ons.”

De Franse renstal, dat sinds de introductie van de klasse in 2010 meedoet in de Moto2, noemt Bendsneyder een ‘Moto3 hot shot’. “We kunnen niet wachten tot de eerste test met hem na dit seizoen. Ik ben benieuwd hoe hij het doet op onze motor.” Tech 3 neemt met een eigen chassis, de Mistral 610, deel in de Moto2.

Bendsneyder zelf, die tot op heden in de Moto3 tweemaal op het podium stond, heeft ook veel zin in het nieuwe avontuur. Er waren voor Tech 3 twee redenen om hem vast te leggen, legt Poncharal uit. “Allereerst vanwege Bo’s stuurmanskunsten. Ik weet zeker dat hij volgend jaar een aantal mensen, of misschien best wel veel mensen, gaat verrassen.” Daarnaast spreekt Bendsneyder als persoon de teammanager erg aan. “Ik behandel mijn team als ware het mijn eigen familie en ik bewonder de manier hoe Bo de dingen aanpakt. Hij is nuchter, slim en spreekt goed Engels; allemaal belangrijke eigenschappen. Ik weet zeker dat we samen mooie dingen zullen bereiken.”

Bron: Motorsport.com

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.