Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) heeft door zijn twee overwinningen op Donington Park historie geschreven. Magic Michael beklom voor het eerst de hoogste trede van het podium in de WorldSBK-klasse, voor  het Pata Yamaha Official WorldSBK Team betekende de zeges de eerste overwinningen in het kampioenschap na de terugkeer in 2016.

Niet een, maar twee zeges voor ‘Magic Michel’ op het Britse Donington Park. Vanaf de start (P6) reed MvdM naar voren om een ijzersterke wedstrijd te rijden.

Michael van der Mark over zijn eerste overwinning in Race 1: ‘Het is een fantastisch gevoel om weer te winnen! Tijdens de kwalificaties had ik een goed gevoel en ritme. We hadden niet zoveel veranderd aan de set-up van vrijdag. Supepole 2 ging goed, ik kon vanaf de zesde positie op de startgrid aan Race 1 beginnen.’

‘Ik had een goede start en wist mijzelf naar voren in het veld te rijden. Ik reed achter Sykes en Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) en probeerde de twee te volgen. Op een gegeven moment was onze voorsprong zo groot dat de achterblijvers geen aansluiting meer konden krijgen’, aldus een blije Van der Mark.

Michael van der Mark bleef de druk houden op de beide Kawasaki-coureurs. Door een foutje van Rea kon de 25-jarige Rotterdammer de leiding nemen die hij vervolgens niet meer uit handen gaf.

Deze allereerste zege in het kampioenschap is fantastisch voor mij, en natuurlijk, voor het team sinds de terugkeer van Yamaha in de World Superbikes. Het is een geweldig gevoel dat ik de fabriek de eerste zege kan geven, nota bene op de thuisbasis van het team’, aldus winnaar Van der Mark.

 

Bron: Pata Yamaha Official WorldSBK Team

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.