Yamaha Team Factory Racing wint voor vierde keer 8 Uren van Suzuka

En dat is vier! Yamaha Team Factory Racing heeft in Japan opnieuw de 8 Uren van Suzuka gewonnen. Het team dat bestond uit Michael van der Mark en teamgenoot Alex Lowes reed voor de vierde opeenvolgende keer naar het goud. De derde rijder Katsuyuki Nakasuga moest vanwege schouderproblemen gedwongen aan de kant blijven.

Een lastige en uitdagende 8 Endurance race. Zo zou de 8 Uren van Suzuka het beste omschreven kunnen worden. Na een valpartij in de ochtendtraining van lokale held Katsuyuki Nakasuga bleven World Superbike-coureurs, en tevens stalgenoten, Michael van der Mark en teamgenoot Alex Lowes over om samen de klus klaren. Van der Mark stapte als eerste op de Yamaha om vanaf P3 aan de race te beginnen.

Na acht slopende uren met wisselende omstandigheden van regen, zon, valpartijen, gele vlaggen reed Alex Lowes als eerste over de finish met een voorsprong van 30 seconden op achtervolgers Red Bull Honda en Team Green (Kawasaki, red.)

Michael van der Mark over zijn vierde overwinning op Suzuka: ‘Het was echt een zware race! Het begon al op zaterdag, na het bericht dat Nakasuga niet fit genoeg was om te rijden en ik daardoor als eerste aan de wedstrijd moest starten. Dat was stressen. Gelet op alle omstandigheden was dit mijn zwaarste 8 Uren van Suzuka tot nu toe. Alles bleef veranderen.’

‘Mijn eerste stint was eigenlijk anderhalve stint. In mijn derde stint zat ik een uur en veertig minuten op de motor vanwege safety car-situaties, regen en vervolgens weer een droge baan. Het was  ontzettend zwaar. Uiteindelijk konden we een mooie voorsprong , Alex maakte het goed af. Ik ben ontzettend blij met dit weekend. Het team had een plan en daar zijn we nooit van afgeweken. Ook al leken andere machines op sommige momenten sterker, wij bleven ons eigen ding doen en het resultaat is duidelijk. Volgend jaar hoop ik hier weer met Alex en Katsuyuki aan de start te kunnen staan!’

Bron: Yamaha

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.